Integrated Energy Therapy®

 

Grondlegger van IET® is de Amerikaan Stevan J. Thayer. Daarnaast heeft hij in 1989 The Center of Being, Inc. in New York opgericht.

In zijn praktijk behandelde hij als Reiki Master veel cliënten met energieblokkades waarmee hij met Reiki niet verder kwam. Hij wilde graag meer kunnen doen voor deze cliënten om die blokkades te kunnen verwijderen. Geïnspireerd door de engelen ontdekte hij de IET-cellulaire geheugengebieden en de integratiepunten. Bij deze nieuwe vorm van energetisch werk worden klachten verholpen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

 

IET® is een manier om op een hoger niveau met energie te werken. IET® gebruikt een engelen energiestraal. IET® ondersteund je bij het veilig en voorzichtig loslaten van beperkende energiepatronen uit het verleden, het versterken en balanceren van je leven in het heden waardoor je kunt doorgroeien naar een mooie toekomst.

 

Door ervaringen in het leven kan het zijn dat de energie is geblokkeerd. Op het moment dat je iets meemaakt waarbij de ervaring te overweldigend is, het te veel of te heftig is om dan te verwerken, wordt die indruk opgeslagen.  Al onze gedachten, woorden en daden komen via de energielagen om ons lichaam heen naar de buitenwereld waarbij ze langs de blokkades komen. Deze blokkades vervormen deze gedachten, woorden en daden. Door de (vervormde) projectie naar buiten, trekken we energetisch situaties aan die herhalingen zijn van de ervaringen die als indrukken opgeslagen liggen.  Dus als je een indruk hebt opgeslagen van verlaten worden, zal het gebeuren dat je relaties  aantrekt waarin je weer verlaten wordt.  Hier zie je dan herhalende thema's in je leven. Deze energieblokkades kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld fysieke trauma’s, emotionele trauma’s, onderdrukte gevoelens, stress, angst, beperkende gedachten en karma. Deze energieblokkades kunnen ervoor zorgen dat je beperkingen ervaart in het leven. 

 

Verschillende delen van het lichaam zullen verschillende emoties/gevoelens opslaan of onderdrukken. Onderdrukte gevoelens waar we mee werken zijn gevoelens van schuld, wantrouwen, schaamte, bedreiging, van alles moeten, hartepijn en verraad, wrok en kwaadheid, stress en machteloosheid, angst. Deze gevoelens worden vervangen door hun positieve tegenhangers onschuld, vertrouwen, spirituele trots, steun, vrijheid, liefde, vergeving, gemak en bescherming.

 

Voordat we met de sessie beginnen bespreken we op welke gebieden van genezing jij je wilt concentreren. Tijdens de sessie lig je volledig gekleed en ontspannen op een behandeltafel terwijl er op de achtergond rustgevende muziek wordt gedraaid. 

Tijdens een sessie wordt door middel van een zachte aanraking de onderdrukte gevoelens losgeweekt en de energieblokkades die ermee te maken hebben opgeruimd. Dit gebeurd op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en wordt er helende positieve energie voor in de plaats gebracht. 

 

Onderdrukte energielading lost op en er ontstaat een nieuw evenwicht in het energetisch veld. Hierdoor kan de cliënt allerlei reacties hebben. Het kan zijn dat je niks voelt (‘healing without feeling’), sensaties hebben zoals trilling, tinteling, druk, temperatuurverschillen of emoties voelen zoals kwaadheid of verdriet.

Er worden alleen blokkades opgeruimd waarvan jij er klaar voor bent om ze te willen en kunnen loslaten.  Je laat de blokkades los zonder ze opnieuw te beleven of te voelen. 

Na één of meer IET-sessies waarbij blokkades op de verschillende niveau's zijn opgeruimd kun je meer balans in je leven voelen, meer rust en ontspanning, voel je je krachtiger. 

 

Het beleven van je zieledoel

Nadat er eventuele blokkades zijn opgeruimd kunnen we verder met een vervolgbehandeling  die gericht is op het 'beleven van je zieledoel'. Het doel van deze behandeling is dat je zieledoel helder voor je wordt en dat weerstand om je zieledoel te beleven worden opgeruimd zodat je je zieledoel kan omarmen en stappen richting je zieledoel durft te zetten.

Je zieledoel houdt in dat je ziel hier op aarde is met een doel. Daarbij kun je denken aan ervaringen opdoen of wijsheid ontwikkelen. Datgene waar je het meest van houdt en gelukkig van zou worden geven al een richting aan.

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je niet weet waarom je hier op aarde bent, je zieledoel is niet helder. Je kunt het gevoel hebben dat het lijkt alsof het leven je tegenwerkt, dat het leven een strijd is of dat wat je wilt net buiten je bereik is. Je kunt ook te bang zijn om een keuze te maken omdat je bang bent een fout te maken waardoor je kiest voor het bekende en zo niet verder komt. Misschien is je doel wel helder en durf je keuzes te maken maar voel je nog angst en ga je op de rem staan omdat je bang bent om pijn gedaan te worden.

Tijdens een IET® behandeling 'beleven van je zieledoel' gaan we met deze zaken aan de slag . Voorafgaande aan deze behandeling is er minimaal één behandeling IET® 'blokkades opheffen' nodig om eventuele fysieke/emotionele blokkades in het energieveld op te ruimen.

Dieren

IET®  is ook geschikt om dieren mee te behandelen, denk bijvoorbeeld aan katten, honden en paarden. Dieren leven meer in het hier en nu en gaan anders om met gevoelens dan mensen. Er zullen emotiegebieden zijn waar zij niet zo snel blokkades zullen ontwikkelen omdat zij het meteen uiten en niet wegstoppen. Aangezien onze dieren veel tijd met ons doorbrengen kunnen zij ook gevoelens van ons overnemen. Vanuit empathie nemen zij onze negatieve energie over. Daarbij kan het belangrijk zijn om naast het dier ook het baasje/eigenaar te behandelen. Het kan zelfs zo zijn dat behandeling van alleen het baasje al zorgt voor vermindering/verdwijnen van klachten bij het dier omdat die de negatieve emoties niet meer kan overnemen omdat de energie van het baasje wordt schoongemaakt.

 

IET® voor paarden

IET® voor paarden is een zachte manier om blokkades uit het energetisch, fysieke en emotionele lichaam los te laten. Hierdoor kan de energie weer vrij stromen. IET® ondersteunt het zelfhelende lichaam van het paard. IET® voor paarden biedt ondersteuning bij o.a:

 • Stress en trauma (bv kribbebijten, luchtzuigen, singelnijd, maagzweer, slaan met de achterbenen)
 • Angst (bv bokken, op hol slaan, staken, stramme ongelijke bewegingen, stramme staartwortel en bilspieren
 • Acceptatie van verandering
 • Gedragsproblemen (bv kopschuwheid, mensen of dingen omver duwen, schrikken, weglopen bij het uit de wei halen,   geen voetjes willen geven, steigeren, slaan met de voorbenen, bijten, hoofd omhoog gooien tijdens het rijden
 • Lusteloosheid en somberheid
 • Maagproblemen (bv maagzweren)
 • Pijnherinneringen
 • Onrust in de groep/kudde
 • Verdriet/rouw (bv apatisch, lusteloos, varlatingsangst, 'explosief gedrag' vaak onder het zadel)
 • Spierspanning
 • Fysieke prestaties (bv weinig schouder/bewegingsvrijheid, teugelkreupelheid, struikelen)

 

Tijdens de behandeling zal het paard gaan ontspannen en kunnen er verschillende Stress Releases zich laten zien zoals kauwen, likken, gapen, plassen/mesten, liggen en/of rollen.

Er kunnen ook heftiger ontladingen zijn zoals bijten, bokken, slaan met de voorbenen of steigeren. Deze ontladingen zijn niet erg maar nodig om het paard zijn energetisch evenwicht weer te laten vinden. Na de behandeling is het belangrijk het paard te observeren. Het kan zijn dat hij een aantal uur gaat slapen of juist bokkend door de wei gaat. Het is daarnaast ook belangrijk om te kijken welke invloeden en factoren er zijn die voor de blokkades zouden kunnen zorgen.

Tijdens de behandeling is het prettig dat die kan plaatsvinden in een voor het paard bekende omgeving waar ruimte is zoals een roundpen, longeercircel, paddock of rijbak.