Over Mij

 

   Ik ben Lione de Jong, alternatief therapeut. Het is een lange weg geweest om zover te komen dat ik nu mijn eigen praktijk heb. Een weg met vallen en opstaan, veel leren en een zoektocht naar wie ik nu ben en wat ik wil in mijn leven, wat mijn zielsmissie is kan je wel zeggen.

 

Toen ik 23 jaar was heb ik mijn eerste Reiki cursus gedaan. Ik had toen nog niet het idee dat ik daar echt iets mee zou kunnen doen. Ik ben toen gewoon gaan studeren zoals dat verwacht werd. Vervolgens was ik werkzaam in banen waar ik niet gelukkig van werd. Dus mijn zoektocht ging verder. Uiteindelijk kwam ik in aanraking met Shiatsu en heb ik een workshop Shiatsu bij paarden gevolgd. Wat was het mooi om te zien hoe de paarden heerlijk ontspannen waren terwijl wij met ze bezig waren. Van daar uit ben ik een opleiding gaan volgen voor Advanced Shiatsu Practitioner zodat ik mensen kan behandelen. Toen kwam ook het idee om een eigen praktijk te beginnen en heb ik Reiki ook weer opgepakt en de vervolgcursussen gedaan zodat ik anderen met mijn behandelingen kan ondersteunen bij hun klachten. 

 

Het geeft mij voldoening dat ik klanten een heerlijke ontspannende behandeling kan geven waardoor het algemeen welzijn verbeterd, ze zich weer beter voelen en meer rust ervaren.

 

 

Ik denk dat het zeer waardevol is om te kijken naar een vorm van ondersteuning door alternatieve geneeswijzen bij bijvoorbeeld stress-gerelateerde klachten. Shiatsu en Reiki zijn hele mooie manieren die als aanvulling op de reguliere zorg kunnen dienen omdat het een proces in gang zet dat het zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleert. Shiatsu en Reiki zorgen voor ontspanning in lichaam en geest zodat er ruimte is om te herstellen.

 

 

Nog even wat weetjes over mij...

 

  • Ik heb vroeger op paardenbedrijven gewerkt en soms ook gewoond. Dat was in Nederland, Duitsland en Amerika. Daar ben ik mee gestopt omdat ik mij niet gelukkig voelde tussen de mensen in dat wereldje;

  • Mijn hobby is nog steeds paardrijden en ik ben nu al weer een aantal jaren actief in het westernrijden. De paarden en de manier van rijden en omgang met de paarden past helemaal bij mij. Ik vind het onder andere heerlijk dat de paarden op een losse teugel en met lichte hulpen te rijden zijn;

  • Ik heb een kat waar ik helemaal dol op ben. Ik heb haar uit het asiel en ze kwam van de straat. De eerste twee weken mocht ik haar niet eens aanraken en nu is ze een ontzettende knuffelkont.

  • Ik ben geen fan van autorijden, ik wordt erg onrustig van het drukke verkeer, dat geeft teveel prikkels. Ik krijg buikpijn als ik ergens heen moet waar ik nog niet eerder ben geweest, dus als het kan pak ik liever de fiets;

  • Mijn eerste auto was dan wel een mooie rode Alfa Romeo;

  • Mijn overige hobby’s zijn: lezen, dat kan een thriller zijn maar ook een roman;  hardlopen en ik ga naar de sportschool voor wat krachttraining, yoga en pilates;

  • Ik hou ervan dat mijn omgeving netjes en geordend is. Voor mij geen chaos of onverwachte dingen, daar wordt ik niet blij van. Ik moet weten waar ik aan toe ben.