Reiki

Reiki is een natuurgeneeswijze en de term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters; Rei dat geest of ziel betekent en Ki dat staat voor energie of universele levenskracht. De grondlegger voor Reiki is de Japanner Mikao Usui (1865-1926)

Er wordt gewerkt met de handen door middel van handoplegging. Via de handen van de therapeut wordt de universele energie die om ons heen is doorgegeven aan de ontvanger. Deze energie ondersteund het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Reiki wordt toegepast bij klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het kan de gezondheid en het welbevinden versterken en weer balans brengen in lichaam en geest.

Ons energiesysteem kan geblokkeerd worden door iets dat we meemaken dat zo ingrijpend was dat we deze gebeurtenis hebben opgeslagen in ons energieveld. Dit blijf je dus met je meedragen. Deze ervaring kan na jaren nog steeds invloed op je hebben en tot uiting komen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.   

Reiki kan verlichting geven bij pijn zoals hoofdpijn of rugpijn; Reiki kan zorgen voor vermindering van slapeloosheid of stress en spanning en Reiki kan zorgen voor een diepe ontspanning en kalmte in lichaam en geest.

 

Bekend zijn de vijf Reikiprincipes geschreven door Mikao Usui. Ze zijn bedoeld als richtlijn voor een vredig en gelukkig leven:

Voor vandaag....

1 laat ik boosheid los

2 laat ik mijn zorgen los

3 voel ik dankbaarheid

4 werk ik aan mijzelf

5 behandel ik anderen met vriendelijkheid

 

De behandeling vindt plaats op een behandeltafel en kan door ieder anders ervaren worden. Soms voel je warmte of energie stromen, soms voel je kou of zie je kleuren. Anderen ervaren weinig en ook dat is goed, de energie stroomt wel als je het wilt ontvangen en er open voor staat. 

Tijdens een behandeling wordt het gehele lichaam behandeld. Ook kan er behandeld worden op de plek waar zich klachten voordoen, maar de energie vindt ook haar eigen weg door het lichaam en gaat daar naartoe waar het op dat moment het hardst nodig is.

  1. 11