~ Reiki ~

 Reiki is een natuurgeneeswijze en de term reiki bestaat uit twee Japanse karakters; Rei dat ‘geest’ of ‘ziel’ betekent en Ki dat staat voor ‘energie’ of ‘universele levenskracht’. 

 

De grondlegger voor reiki is de Japanner Mikao Usui (1865-1926)

 

 

 

Bekend zijn de 5 Reikiprincipes geschreven door Mikao Usui. Ze zijn bedoeld als richtlijn voor een vredig en gelukkig leven.

Slechts vandaag

1…maak ik me niet boos

2…maak ik me geen zorgen

3…voel ik dankbaarheid

4…werk ik met toewijding

5…behandel ik anderen met vriendelijkheid

 

 

Er wordt gewerkt met de handen door middel van handoplegging. Via de handen van de therapeut wordt de universele energie die om ons heen is doorgegeven aan de ontvanger. Het is een zachte energietherapie.

 

Het kan effectief zijn bij verlichting van pijn of ongemak door hoofdpijn, migraine, pijn in schouders/rug, etc.

Het zorgt voor verbetering van je algemeen welzijn en vermindering van fysieke belasting, stress, spanning, angst, depressiviteit etc.

 

Door middel van diepe ontspanning bevordert het de gezondheid en het welbevinden wordt versterken en brengt weer balans bij de ontvanger. 

 

Tijdens de sessie wordt het gehele lichaam behandeld, maar de energie vindt ook haar eigen weg door het lichaam en gaat daar naartoe waar het op dat moment het hardst nodig is.

 

Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Reiki stimuleert het natuurlijk herstellende vermogen van het lichaam.

  

De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. Soms voel je warmte of energie stromen, soms juist kou of zie je kleuren. Anderen ervaren weinig en ook dat is goed, de reiki stroomt wel als je het wilt ontvangen en er open voor staat.

 

 

Tijdens de sessie is het fijn om kleding te dragen dat gemakkelijk zit en graag even schone sokken aandoen. Na de sessie is het belangrijk rust te nemen omdat de behandeling nog een paar uur kan doorwerken. En voldoende water te drinken omdat er afvalstoffen vrij kunnen komen.

 

 

De behandeling vindt plaats op een behandeltafel.

 

De sessie duurt +/- 60 minuten en de investering is € 60,00.